Monday, February 1, 2010

Kerja Part II

hehe..actually i've missed something nak crita in the last post..

so the things is..time kita intern gaji byk pun..kita tak kira nak blanja itu ini..to buy itu ini..

but then..when comes to the real life..gaji yg lagi banyak pun(banyak sket je dari intern..)..bila tolak2 itu ini lagi still takleh nak simpan2 sgt..

aku sedar bila da kerja nih..tolak2 rasa survival betul..hoho..tuh pun nak di compare ngan orang laen..

aku rasa btter kot condition aku..tapi aku rasa ramai tak terpkir is..KWSP..walau pun sape yg amek HRM

sedar KWSP tapi aku terlupa bab2 nih..aku budget2 la..then suddenly teringat pasal KWSP..kira2 duet..

with 11% cut off from ur salary..tinggal ciput je bulan2..alahaiiii~ tapi the money is still ours..just takleh nak usik2

laa..hehe.. tolak socso (which is sket je la..) itu ini..

so to all yang da kerja or baru nak kerja..berplanning lah elok2..hehe.. bukan senang nak dapat duet cam dulu

tiap2 bulan dapat RM500(PET) & RM595(MARA).. so think wisely!~ yoshhh!!!

p/s: Kewajipan laen jangan lupa..zakat, bagi mak bapak sket ke..hehe.. XD

2 comments:

wetfusion said...

welcom to the real life bro lol

tu belum masuk simpanan nak kawin~ ahahaha

oYaMa said...

haha..thanks2.. betui2.. susah senang baru tau~ hehe..