Wednesday, March 17, 2010

Rahang mulut ku hampir tercabut..

Maafkan aku..lama tak hapdet blog nih..
aku injured sket.. rahang aku nih saket..akibat beberapa incident yg berlaku..sila baca..

28/2/2010..
Aku bersiap2 nak g jalan2..plan nya nak g kat area2 klcc then g makan2 kat area off to Jalan Ampang.. Da siap2..g jalan kat keta PER 514 aku.. baru cuci semalam..tapi da kena hujan..berbekas2 balek.. takper2.. ada hikmah setiap yg berlaku.. so masuk lam keta.. unlock kan gear..start keta.. bagi panas2 sket enjin..maklum la keta lama, kena panas kan..if not kurang ummppphhh..haha.. so tunggu la lam 5 mins..sampai dgr n tgk RPM enjin jadi rendah sket..baru gerak.. 

da sampai area2 sana..amek cik Izra, then g park jap kat stesen lrt..g nek tren..hahaha..malas aku nak parking kat klcc tuh..mahal..hihi.. $_$, so g la jalan2..ouh..time tuh la aku test Bakal bini kedua aku tuh (Sila rujuk post2 yg bawah...UPDATE: aku rs maybe tak jadi calon tuh utk jadik bini kedua aku..aku rasa ada calon laen yg lebih baek..haha.. ) 

So after jalan2..da lepas g surau semua petang tuh..bawak la cik Izra nih ke tempat makan sempena hari jadik dia..special sket..tapi takder la sgt..cuma makanan dia laen dari yg laen.. sampai2 je kat situ...suasana da bertukar cam kat middle east kunun2 nya..dgn bau..perghh..sedap2..haha..
aku duduk amek menu, bajet cam da biasa datang kat sini la...hahah..sedangkan tgh serabut gak tgk nama2 menu dia..hoho.. setelah beberapa lama memikirkan benda apa utk di makan.. aku order Mixed Grilled..dan cik Izra mengorder chicken grilled.. heh~ bajet2 cam ok la..order sorang satu...hahah..so air tembikai dan epal da sampai..air epal dia boleh la..tpai kureng sket..tembikai dia ok.. style2 middle east la kunun nya..kikikiki..tapi air popular kat sini Barbican.. 

dalam 10-15mins sampai makanan nih...




skali dia bagi ngan roti nan laaa... aku cam gulp..besar giler lak tuh roti nan dia..kat bawah roti nan tuh..ada 4 jenis daging grilled + fries + salad.. daging tuh dia da buat gulung siap2.. aku amek sket roti nan dia..sedikit cubit daging kambing kot.. kunyah2...kunyah2..kunyah2.. uuuuuuuuu...sedapppppp~ ^^,)v

roti dia liat sket..tapi sedap.. kunyah2 punya kunyah... kunyah punya kunyah..campur daging ngan mayo.. tak habes aku makan... wuuuu..kalau sape penah makan ngan aku..slalu aku akan makan ngan licin nyer.. ini tidak..roti nan separuh je..4 daging tuh aku hanya mampu makan 2 1/2 je..hahah..da terlalu kenyang.. mmg terbaek.. next time nak pergi order chicken mandy..cenggini rupe dia..(Credit to Ubi1kelubi)


time aku g tuh..meja sebelah order nih..makan 3 orang..hahah.. so next time, kena order satu je..share 2 orang ke..hahah.. end up roti nan aku ngan cik Izra tak abes..sebab da terlalu kenyang..hahah.. so restaurant dia nama Al-Rawsha...kalau sape tahu kawasan ambassador kat Jalan Ampang tuh.. ada satu simpang kecik sebelah Petronas..haa..masuk situ then straight je..jumpa satu kedai sebelah kanan..berdekatan ngan Ambassador of Bangladesh..Kedai tuh orang Lubnan nyer.. quite nice gak fud2 dia.. ^^,)v selamat mencuba..

*actually aku tak tercabut pun rahang aku..or hampir2 nak tercabut..saje provoke lagi~ ^^,
**sape2 nak g tak tau jalan, ajak2 la aku..hahah.. ^^,
***haa..affan..da upload nih..tgk2~ hihi..
****harga stended RM15 and above for one dish..takder govt tax..

2 comments:

Affan Azami said...

hahaha. thanks for the entry. bagus ni. leh g cari tempat makan itu. mcm sedap jek? huhu. ziela mesti gile2 melahap ni. hahaha (terbayang japs)

oYaMa said...

hahah..dia mmg pelahap~ *mati aku kalau dia baca nih*

hahah...sedap2..nanti kita g sama2..best2~